miercuri, 2 aprilie 2014

De ce-uri la 33

Stefan si-a incheiat de ce-urile de ceva vreme si cred ca era timpul ca cineva din familie sa revina la vechile obiceiuri...mereu nelamurita de mine, iar se intreaba si iar cerceteaza, desi am fost invatata sa cred pur si simplu, fara sa mai pun atatea intrebari...Si totusi....mai e oleaca si fac 33...de primaveri...hahahahaha...asa-mi scriau colegii cand eram mica ,imi scriau felicitari...la multi ani pentru cele 7 primaveri...la multi ani pentru cele 10 primaveri....Iata ca se facura 33 si nu-i rau deloc..si iar sunt plina de intrebari, multe dintre ele retorice, ca intotdeauna...sunt rezultatul bananaitului meu zilnic prin oras, prin parcuri, prin magazine, pe niciunde si peste tot cu fi-mea la purtator, prilej cu care ma uit in jur si ma intreb, asa se nasc de ce-urile....

1. De ce te-ai imbraca elegant, relativ termen, e drept, ti-ai lua papornita pe cot si ti-ai trage in picioare o pereche de ...de....de... cum sa le zic...troace de pantofi cu toc care imita , de fapt, niste adidasi????

2. De ce ai iesi afara, sau oriunde, de ce ai "iesi" chiar si inauntru imbracat intr-un tricou pe care sa scrie cu majuscule PULAI???? de ce? de ce? de ce?

3. De ce ti-ai trage copilul de urechi pana sa-l ridici de la podea, tinandu-l de ureche, de fata cu alti copii si i-ai repeta intr-una ..uite cum se uita la tine, uite-te, sa te fac de ras, ca nu esti cuminte..te doare? sa te doara,ca nu esti cuminte!!!!

4. DE CE vreodata, in viata asta si in cealalata i-ai spune copilului tau "Te calc in picioare!!!!" De ce? Nu e injositor pentru tine si umilitor pentru el? La intrebarea asta chiar nu vreau raspuns, oricare ar fi el si ar justifica adresarea intrebarii, nu vreau sa aflu, vreau sa cred ca nu sunt multi oameni care mai fac asta...

5. De ce mai sunt copii in parcuri, in aprilie, cu costumas de blanita, caciuca de lana si fular la gura, in carucioare, de ce???????? whyyyy oh whyyyy???

6. De ce strigi in gura mare pe holul gradinitei ca fetita ta nu are voie sa bea laptele pe care il primesc de acolo, asa cum fac colegii ei, pentru ca este ieftin si pentru ca ii incalzesti tu unul mai bun acasa????

7.De ce femeile care stau sa nasca sau tocmai au facut-o inca mai au in jurul lor oameni, multi dintre ei, persoane "serioase", care tin mortis sa le spuna ca nu au lapte si nici nu vor avea o perioada, si apoi daca n-ai, nu-i nimic, da-i un biberon ca nu moare copilul...

8. De ce mai sunt inca pediatrii/medici de familie care fac scheme de alimentatie pentru gandacii de 4-5-6 luni cu legume, carnita, ousor, toate odata, cu putin zahar in ele daca odrasla neascultatoare refuza preparatul??? DE CEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE????

9.De ce ai plati vreodata 145 de lei pentru o sepcuta de bebe?????????? Mi-ar placea ca raspunsul sa nu fie..pentru ca ai bani..nu justifica, zic...gen..cum zic , adica, na...zic si io..

10. De ce nu ti-ai tine copilul in brate camd plange sau cand rade, de ce nu l-ai vrea langa pieptul tau cat mai des, doar pentru ca altii iti spun cat de rau faci, ca-l inveti, ca nu-l dezveti, ca..ca..ca????

11.De e nu i-ai trage caciulita de pe ochi, nas , gura, copilasului de 7-8 luni, care se zbate in carucior de nervi, pe motiv ca daca i-o iei de acolo, intra praf????

12. De ce i-ai cumpara vreodata bebelusului tau un borcanel gata facut, din supermarket, care sa contina cartof pasat...sau morcov cu telina, sau piure de mere??? de ce????? de ce???  Inteleg(de fapt, nu inteleg, dar, ma rog) sa-i cumperi un borcanel cu minuni rare pe care nu le poti pasa tu, dar altfel.....

Cred ca ma opresc aici, sigur mai am nelamuriri, le las pentru 43, pentru 53, sigur voi fi vesnic nelamurita...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu